Hoe gaan we te werk?

Wat is hypnose ?

Hypnose is  een natuurlijke toestand van diepe, geestelijke ontspanning waarbij ons onderbewustzijn ontvankelijk is voor suggesties, een hulpmiddel om therapeutische doeleinden te bereiken. Met hypnotherapie kunnen we veel problemen aanpakken zonder nevenverschijnselen ! Hypnose is een staat van trance waarin men de controle behoudt en gefocust is op een bepaald onderwerp. Hypnose is een beetje zoals dagdromen : je gaat zo op in een film of een boek, dat je niet merkt dat er tegen je gepraat wordt. Of je bent zo diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt alsof je een stuk hebt overgeslagen. Directe hypnose gaat direct naar de essentie om het probleem zo snel en effectief mogelijk blijvend op te lossen. Het is een fijne ervaring die uw leven op een positieve manier kan veranderen.

De mogelijkheden zijn enorm groot. De enige voorwaarde is dat de cliënt de wil heeft om te slagen.

Duur van de sessies en aantal sessies.

De sessies duren gemiddeld tussen de 45 en 60  minuten.  Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon.  Uiteraard tracht ik u te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.  Vaak is na één sessie al een verandering op te merken in jezelf maar zijn er twee tot drie sessies nodig, afhankelijk van de problematiek.  De sessies gaan door in de praktijk te Hove, Hoverheide 53. 

Het intakegesprek

De eerste afspraak start altijd met een goed intakegesprek.  Tijdens dit gesprek praten we uitgebreid over jouw hulpvraag, persoonlijke behoefte, verwachtingen en wensen.  
We nemen het door jou vooraf ingevulde intakeformulier door, er is ook ruimte voor jouw vragen.
Wanneer het je eerste ervaring is met hypnose, leg ik uit wat hypnose is en niet is, we doen enkele concentratie-oefeningen, ik breng je kort in hypnose, zodat je al kunt ervaren hoe prettig het is om in hypnose te zijn.
Het is belangrijk dat we wederzijds vertrouwen ervaren om verder te gaan.


De hypnosesessie(s)

Je neemt plaats in een comfortabele zetel en met behulp van mijn aanwijzingen kan je gaan genieten van je eerste hypnosesessie. Tijdens de sessie vraag ik aan jouw onderbewustzijn om alle nodige veranderingen te maken die nodig zijn om jouw doel te bereiken.  Na de sessie zal je merken dat er als vanzelfsprekend veranderingen plaatsvinden.  Doordat het onderbewustzijn deze veranderingen aangeeft en niet enkel jij op wilskracht zal dit veel vlotter verlopen dan als je zuiver rationeel deze beslissing zou maken.  Dan volgt nog een korte nabespreking.  Hoe heb je het ervaren? Misschien heb je nog vragen ? Je gaat naar huis, je voelt je prima, energiek en bevrijd van je probleem.  Het is verstandig om de rest van de dag wat rustig aan te doen en extra water te drinken.  Hou vast aan het fijne, bevrijde gevoel, denk positief en vertrouw vooral op je lichaam en je brein ! Dit versterkt de resultaten van de hypnose.  Want je lichaam en brein doen écht wat in hypnose is bewerkstelligd ! De tweede en volgende sessie(s) hebben we eerst een gesprek waar we kijken welke veranderingen er al hebben plaatsgevonden, en sturen we bij waar nodig.  


Wat verwacht ik van jou ?

  • opvolgen van instructies van de hypnotiseur
  • vertrouwen in de hypnotiseur
  • de sterke wens en motivatie om iets te willen veranderen
Hypnosepraktijk Ann Fieuw - Logo

Gegevens

Hoverheide 53, 2540 Hove

Hypnosepraktijk Ann Fieuw CommV.

[email protected]

BE0773.396.341.


© Copyright 2024 Celegens